Основні напрямки та тенденції розвитку сучасного менеджменту - Сичова, Маріна Олексіївна; Sychova, Marina; Байдак, І. І.; Baidak, I. I. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
На сучасному етапі в розвитку теорії управління найважливіше значення набувають питання як тісної взаємодії із зовнішнім середовищем для урахування впливу зовнішніх факторів на діяльність окремих підприємств, так і посилення ролі людини у виробничій та творчій діяльності. Na suchasnomu etapi v rozvytku teorii upravlinnia naivazhlyvishe znachennia nabuvaiut pytannia yak tisnoi vzaiemodii iz zovnishnim seredovyshchem dlia urakhuvannia vplyvu zovnishnikh faktoriv na diialnist okremykh pidpryiemstv, tak i posylennia roli liudyny u vyrobnychii ta tvorchii diialnosti.
The main directions and trends in modern management
Keywords: розвиток теорії управління підприємством; development of enterprise management theory; класичні моделі менеджменту; classical management models; сучасні підходи до управління; modern approaches to management; переваги та недоліки підходів до управління; advantages and disadvantages of management approaches