Biotesting of plasma-chemically activated water with the use of hydrobionts - Півоваров, Олександр Андрійович; Pivovarov, Olexandr; Миколенко, Свiтлана Анатоліївна; Mykolenko, Svitlana; Гончарова, Олена Вікторівна; Honcharova, Olena (ПП «ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» Український державний університет залізничного транспорту, 2017)
Досліджено вплив плазмохімічно активова ної води на функціональний стан Riccia fluitans, Lémna mínor L., Paramecium сaudatum, Artemia salina і Cyprinus carpio. Визначено позитив ну дію плазмохімічно активованої води на біо логічні об’єкти. Встановленo основні показники для кожного методу біотестування. Отримані результати доповнюють відомості щодо безпечності використання плазмохімічно активованої води як компонента харчового ланцюга. The influence of plasma-chemically active water on the functional state of Riccia fluitans was studied, Lémna minor L., Paramecium saudatum, Artemia salina and Cyprinus carpio. The positive effect of plasma-chemically activated water on biological objects has been determined. The main indicators are set for each biotesting method. Received The results supplement the information on the safety of plasma-activated activation water as a component of the food chain
Біотестування плазмово-хімічно активованої води з використанням гідробіонтів
Keywords: плазмохімічно активована вода; plasma chemically activated water; біотестування; biotesting; гідробіонти; aquatic organisms; газорозрядна візуалізація; gas discharge visualization