Екологічні проблеми природних вод України - Дубов, Тарас Миколайович; Dubov, Taras; Гришко, Ганна Миколаївна; Hryshko, Hanna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
У цілому 260 населених пунктів споживає питну воду, яка не відповідає стандартам. Особливе занепокоєння викликає водопостачання в сільських районах, оскільки місцеві водні ресурси істотно забруднені хімічними і бактеріальними забруднювачами. Близько 70% населення користується водою з централізованих систем, але лише 4% сільських господарств підключено до водопроводів. Близько 4 млн. людей у сільських районах користуються водопровідною водою для господарських цілей та пиття (27% сільського населення). In total, 260 settlements consume drinking water that does not meet the standards. Of particular concern is the water supply in rural areas, as local water resources are significantly contaminated with chemical and bacterial contaminants. About 70% of the population uses water from centralized systems, but only 4% of agriculture is connected to water supply. About 4 million people in rural areas use tap water for household and drinking purposes (27% of the rural population).
Ekolohichni problemy pryrodnykh vod Ukrainy
Keywords: гідротехнічний бетон; hidrotekhnichnyi beton; термічна стійкість бетону; termichna stiikist betonu; фізико-механічні властивості; fizyko-mekhanichni vlastyvosti; довговічність бетону; dovhovichnist betonu