Економічний розвиток сільськогосподарської галузі України - Халатур, Світлана Миколаївна; Khalatur, Svitlana (My University, 2017)
Розвиток сільського господарства на території України, займає одне з перших місць серед галузей господарства, та перше місце в структурі агропромислового комплексу. Наша країна на сьогодні володіє одним з найкращих наборів природних ресурсів. Сільськогосподарське виробництво є однією з провідних галузей економіки України, яка має природні конкурентні переваги. Україні пощастило з багатими на чорнозем землями та сприятливим кліматом. Частка цієї галузі становить 8-10% загального обсягу валової доданої вартості. Український аграрний сектор з потенціалом виробництва, що значно перевищує потреби внутрішнього ринку, є ланкою, що може стати стимулом до розвитку національної економіки, сприяти пришвидшенню інтеграції в світовий економічний простір, збільшенню темпу зростання доходів, задіяного в аграрній економіці сільського населення, що складає понад третину всього населення країни, та надати мультиплікативний ефект у розвитку інших галузей національної економіки.
Economic development of the agricultural sector of Ukraine
Keywords: аграрний сектор; agricultural sector; галузі сільського господарства; agriculture; економіка; economy; розвиток галузі; industry development