Удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємства - Акімов, Євген Володимирович; Akimov, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження: діяльність підприємства в умовах конкурентного середовища. Предмет дослідження: теоретичні та науково-методичні аспекти, прикладні рекомендації щодо удосконалення управління конкурентоспроможністю ТОВ «ТПС Дистриб’юшн». Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних аспектів та розробка і обґрунтування практичних рекомендацій щодо удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємства. Методи дослідження. У дослідженні використовуються теоретичні та емпіричні методи дослідження, засновані на аналізі офіційних даних реальних матеріалів і статистичних показників діяльності компанії. Використовувалися загальнонаукові методи: методи аналізу та синтезу, методи статистичної обробки даних (порівняння, структури, динаміки), табличні та графічні методи. Obiekt doslidzhennia: diialnist pidpryiemstva v umovakh konkurentnoho seredovyshcha. Predmet doslidzhennia: teoretychni ta naukovo-metodychni aspekty, prykladni rekomendatsii shchodo udoskonalennia upravlinnia konkurentospromozhnistiu TOV «TPS Dystrybiushn». Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia teoretychnykh aspektiv ta rozrobka i obgruntuvannia praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia upravlinnia konkurentospromozhnistiu pidpryiemstva. Metody doslidzhennia. U doslidzhenni vykorystovuiutsia teoretychni ta empirychni metody doslidzhennia, zasnovani na analizi ofitsiinykh danykh realnykh materialiv i statystychnykh pokaznykiv diialnosti kompanii. Vykorystovuvalysia zahalnonaukovi metody: metody analizu ta syntezu, metody statystychnoi obrobky danykh (porivniannia, struktury, dynamiky), tablychni ta hrafichni metody.
Udoskonalennia upravlinnia konkurentospromozhnistiu pidpryiemstva
Keywords: конкуренція; competition; конкурентоспроможність; competitiveness; управління конкурентоспроможністю; competitiveness management; конкурентний профіль; competitive profile; імідж підприємства; company image; тип зовнішнього середовища; type of external environment; конкурентна стратегія; конкурентна стратегія