Особливості функції розмноження овець і кіз. Проблеми відтворення та шляхи їх вирішення - Скляров, Павло Миколайович; Sklyarov, Pavlo; Sklyarov, Pavel; Sklyarov, P. M. (Харківська державна зооветеринарна академія, 2011)
У другій частині подані матеріали щодо особливостей функції розмноження овець і кіз, причин зниження відтворної здатності та шляхів їх вирішення. Висвітлено структурно-топографічні та функціонально-клінічні паралелі й особливості прояву репродуктивної функції, організаційні особливості та техніку штучного осіменіння. Наведені матеріали відносно фізіології та патології анте-, інтра- та постнатального періодів у овець та кіз. Особливу увагу акцентовано на проблемах зниження відтворної здатності, питаннях діагностики, способах корекції та заходах профілактики. The second part presents materials about the features of reproduction of sheep and goats, the reasons for reducing the reproductive capacity and the ways to solve them. The structural-topographic and functional-clinical parallels and features of manifestation of reproductive function, organizational features and artificial insemination technique are highlighted. The materials are related to the physiology and pathology of the ante, intrathecal and postnatal periods in sheep and goats. Particular attention is paid to problems of reduction of reproductive ability, questions of diagnostics, methods of correction and preventive measures.
Features of reproduction of sheep and goats. Problems of reproduction and ways of their solution
Keywords: вівці; sheep; кози; goats; репродуктивна функція; reproductive function; відтворна здатність; reproductive ability; неплідність; infertility; імпотенція; impotence; перинаталогія; perinatalology; діагностика; diagnosis; лікування; treatment; профілактика; preventio