Вплив елементів технології вирощування нових гібридів соняшнику на формування урожайності в умовах фермерського господарства «Мрія та добробут» Криворізького району Дніпропетровської області - Жигай, Данило Олександрович; Zhyhai, Danylo Oleksandrovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Соняшник залишається однією з найприбутковіших і стратегічно важливих культур для аграрного сектору України. Проте його рентабельність значно знизилася через наслідки війни, що обмежило імпорт насіння та ускладнило виробничий процес. Відновлення агросектору потребує інноваційних підходів до селекції, моніторингу фенології та впровадження сучасних технологій вирощування. Використання короткостебельних гібридів, точна класифікація культур і дотримання технологічних норм можуть сприяти підвищенню врожайності та стабільності виробництва.. Soniashnyk zalyshaietsia odniieiu z naiprybutkovishykh i stratehichno vazhlyvykh kultur dlia ahrarnoho sektoru Ukrainy. Prote yoho rentabelnist znachno znyzylasia cherez naslidky viiny, shcho obmezhylo import nasinnia ta uskladnylo vyrobnychyi protses. Vidnovlennia ahrosektoru potrebuie innovatsiinykh pidkhodiv do selektsii, monitorynhu fenolohii ta vprovadzhennia suchasnykh tekhnolohii vyroshchuvannia. Vykorystannia korotkostebelnykh hibrydiv, tochna klasyfikatsiia kultur i dotrymannia tekhnolohichnykh norm mozhut spryiaty pidvyshchenniu vrozhainosti ta stabilnosti vyrobnytstva..
Vplyv elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia novykh hibrydiv soniashnyku na formuvannia urozhainosti v umovakh fermerskoho hospodarstva «Mriia ta dobrobut» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: соняшник; soniashnyk; гібриди; hibrydy; сівозміна; sivozmina; ґрунт; grunt; агровиробництво; ahrovyrobnytstvo