Аналіз ефективності діяльності підприємства та визначення резервів підвищення рентабельності виробництва - Голядинець, Віолетта Андріївна; Holiadynets, Violetta (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є господарська діяльність СТОВ «Вікторія» та процеси формування її фінансових результатів в умовах сучасного ринкового середовища. Предметом дослідження виступають теоретико-методичні засади, аналітичні інструменти та практичні підходи до оцінювання ефективності діяльності підприємства і визначення внутрішніх резервів підвищення рентабельності виробництва. Метою дослідження полягає у комплексному аналізі ефективності діяльності СТОВ «Вікторія», виявленні ключових факторів, що впливають на рентабельність виробництва, та обґрунтуванні шляхів підвищення фінансових результатів на основі діагностики внутрішніх резервів і вдосконалення управлінських рішень. Obiektom doslidzhennia ye hospodarska diialnist STOV «Viktoriia» ta protsesy formuvannia yii finansovykh rezultativ v umovakh suchasnoho rynkovoho seredovyshcha. Predmetom doslidzhennia vystupaiut teoretyko-metodychni zasady, analitychni instrumenty ta praktychni pidkhody do otsiniuvannia efektyvnosti diialnosti pidpryiemstva i vyznachennia vnutrishnikh rezerviv pidvyshchennia rentabelnosti vyrobnytstva. Metoiu doslidzhennia poliahaie u kompleksnomu analizi efektyvnosti diialnosti STOV «Viktoriia», vyiavlenni kliuchovykh faktoriv, shcho vplyvaiut na rentabelnist vyrobnytstva, ta obgruntuvanni shliakhiv pidvyshchennia finansovykh rezultativ na osnovi diahnostyky vnutrishnikh rezerviv i vdoskonalennia upravlinskykh rishen.
Analiz efektyvnosti diialnosti pidpryiemstva ta vyznachennia rezerviv pidvyshchennia rentabelnosti vyrobnytstva
Keywords: Економічна ефективність; Economic efficiency; рентабельність; profitability; конкурентоспроможність; competitiveness; фінансова стійкість; financial stability; управління; management; потенціал; potential; ринок; market; автоматизація; automation; ресурси; resources; добрива; fertilizers; прибуток; profit; ліквідність; liquidity; аграрне підприємство; agricultural enterprise