Видовий склад та життєвий стан внутрішньоквартальних зелених насаджень м. ПідгороднєДніпропетровської області та перспективи його покращення - Філіпенко, Ірина Олегівна; Filipenko, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Мета роботи: вивчення видового різноманіття дендрофлори прибудинкових територій, її екологічної, таксаційної, господарської структури, оцінка життєвого стану деревної рослинності та квітникового оформлення досліджуваних об’єктів. Meta roboty: vyvchennia vydovoho riznomanittia dendroflory prybudynkovykh terytorii, yii ekolohichnoi, taksatsiinoi, hospodarskoi struktury, otsinka zhyttievoho stanu derevnoi roslynnosti ta kvitnykovoho oformlennia doslidzhuvanykh obiektiv.
Vydovyi sklad ta zhyttievyi stan vnutrishnokvartalnykh zelenykh nasadzhen m. PidhorodnieDnipropetrovskoi oblasti ta perspektyvy yoho pokrashchennia
Keywords: деревні рослини; derevni roslyny; квітники; kvitnyky; життєвий стан; zhyttievyi stan; екологічна структура деревостану; ekolohichna struktura derevostanu; господарське значення рослин; hospodarske znachennia roslyn