Управління системою фінансової безпеки підприємства: стан та удосконалення - Матяш, Сергій Сергійович; Matiash, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом дослідження в нашій дипломній роботі є процес організації і управління системою фінансово-економічної безпеки. Метою є дослідження теоретико-практичних засад організації та управління ФЕБ підприємства. Методи дослідження. В дипломній роботі використані загальнонаукові методи дослідження: аналіз, синтез, зіставлення, порівняння. Основним принципом проведеного дослідження є системний підхід до узагальнення економічної інформації у відповідності з поставленими цілям. Узагальнено теоретичні засади організації та управління ФЕБ підприємства. Охарактеризовано фінансово-економічну характеристику підприємства. Проаналізована організація дій відділу ФЕБ підприємства та оцінка її стану. Гармонізовано обліково-аналітичне забезпечення показників ФЕБ підприємства. Визначені шляхи забезпечення механізму організації та управління системою фінансово-економічної безпеки підприємства. Результати впроваджені в діяльність ТОВ «Логістик-Карго» м. Дніпро. Obiektom doslidzhennia v nashii dyplomnii roboti ye protses orhanizatsii i upravlinnia systemoiu finansovo-ekonomichnoi bezpeky. Metoiu ye doslidzhennia teoretyko-praktychnykh zasad orhanizatsii ta upravlinnia FEB pidpryiemstva. Metody doslidzhennia. V dyplomnii roboti vykorystani zahalnonaukovi metody doslidzhennia: analiz, syntez, zistavlennia, porivniannia. Osnovnym pryntsypom provedenoho doslidzhennia ye systemnyi pidkhid do uzahalnennia ekonomichnoi informatsii u vidpovidnosti z postavlenymy tsiliam. Uzahalneno teoretychni zasady orhanizatsii ta upravlinnia FEB pidpryiemstva. Okharakteryzovano finansovo-ekonomichnu kharakterystyku pidpryiemstva. Proanalizovana orhanizatsiia dii viddilu FEB pidpryiemstva ta otsinka yii stanu. Harmonizovano oblikovo-analitychne zabezpechennia pokaznykiv FEB pidpryiemstva. Vyznacheni shliakhy zabezpechennia mekhanizmu orhanizatsii ta upravlinnia systemoiu finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Rezultaty vprovadzheni v diialnist TOV «Lohistyk-Karho» m. Dnipro.
Upravlinnia systemoiu finansovoi bezpeky pidpryiemstva: stan ta udoskonalennia
Keywords: безпека; security; організація; organization; управління; management; гарантування економічної безпеки; economic security