Influence of mannan oligosaccharides for getting high quality and ecologically safe swine production - Kuzmenko, Oksana; Кузьменко, Оксана Анатоліївна; Bomko, Vitaliy; Бомко, Віталій Семенович; Babenko, Sergнy; Бабенко, Сергій Петрович; Horchanok, Аnna; Горчанок, Анна Володимирівна; Slomchinskyy, Mikhaylo; Сломочинський, Михайло Михайлович; Tytariova, Olena; Титарьова, Олена Михайлівна; et al. (My University, 2018)
Abstract Based on the data obtained during the production experiment, it was proved that adding of mannanoligosaccharides in the form of a prebiotic Bio-Mos into the composition of feed during the entire period of fattening positively affects the qualitative and quantitative compound of the digestive tract of pigs growing for meat. According to the results of the experiment, prebiotic Bio-Mos, as a feed additive during the whole period of fattening, helps to increase the intensity of pigs' growth on fattening due to changes in the number of conditionally pathogenicand symbiotic microorganisms. The accumulation of symbiotic microflora in feces provides harmful effects on the environment and does not cause infection of animals and humans. Забруднювачами навколишнього середовища, особливо ґрунтів та води, вагоме місце належить відходам тваринницьких ферм. З фекаліями тварин у довкілля надходить значна кількість мікроорганізмів, частина яких може зумовлювати зараження як тварин, так і людей. На підставі даних, отриманих під час проведення виробничого досліду, доведено, що введення мананоолігосахаридів у вигляді пребіотику Біо-Мос до складу комбікорму упродовж усього періоду відгодівлі позитивно впливає на якісний і кількісний склад травного каналу свиней за вирощування на м’ясо. За результатами досліду встановлено, що пребіотик Біо-Мос в складі комбікорму упродовж усього періоду відгодівлі сприяє підвищенню інтенсивності росту свиней на відгодівлі за рахунок зміни кількості умовно-патогенних та симбіотичних мікроорганізмів. Накопичення симбіотичної мікрофлори у фекаліях сприяє нешкідливому впливу на навколишнє середовище і не викликає зараження тварин і людей. За результатами проведених досліджень, не викликає сумніву позитивна дія пребіотику Біо-Мос на мікрофлору кишківника свиней за вирощування на м’ясо. В них виразно проявлялась бактеріостатична дія препарату стосовно небажаної в товстому кишківнику мікрофлори, стабілізуючи симбіотичну мікрофлору. Введення до складу комбікорму відгодівельного молодняку свиней пребіотику Біо-Мос на основі мананоолігосахаридів упродовж всього періоду відгодівлі позитивно впливає на якісний та кількісний склад умовно-патогенної та симбіотичної мікрофлори у травному каналі. Застосування пребіотику Біо-Мос свідчить про безпечний вплив його на організм тварин та безпечність забруднення продуктами обміну навколишнього середовища.
Вплив мананоолігосахаридів на отримання високоякісної екологічно безпечної продукції свинарства
Горчанок / Хавтуріна Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477
Keywords: mannan-oligosaccharides; мананоолігосахариди; pigs; свині; feed; комбікорм; productivity; продуктивність; digestive canal; травний канал; prebiotic Bio-Mos; пребіотик Біо-Мос; microflora; мікрофлора