Удосконалення обліку і контроль розрахунків з покупцями і замовниками - Козініна, Юлія Володимирівна; Kozinina, Yuliia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження є система розрахунків з дебіторами в умовах діючого господарського суб’єкта. Предметом дослідження є сукупність теоретичних і практичних аспектів обліку та контролю за розрахунками, які пов’язані з покупцями і замовниками підприємства. Мета роботи – розкрити грошову оцінку та важливість розрахунків з покупцями і замовниками, а також теоретичні, методичні та практичні питання організації бухгалтерського обліку та контролю розрахунків з покупцями і замовниками на підприємстві, а також розробку методики посилення обліку та контролю розрахунків з клієнтами. Методи дослідження. Аналітичне порівняння, зіставлення показників, індексний метод, методи теоретико-емпіричного дослідження. Obiekt doslidzhennia ye systema rozrakhunkiv z debitoramy v umovakh diiuchoho hospodarskoho subiekta. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh i praktychnykh aspektiv obliku ta kontroliu za rozrakhunkamy, yaki poviazani z pokuptsiamy i zamovnykamy pidpryiemstva. Meta roboty – rozkryty hroshovu otsinku ta vazhlyvist rozrakhunkiv z pokuptsiamy i zamovnykamy, a takozh teoretychni, metodychni ta praktychni pytannia orhanizatsii bukhhalterskoho obliku ta kontroliu rozrakhunkiv z pokuptsiamy i zamovnykamy na pidpryiemstvi, a takozh rozrobku metodyky posylennia obliku ta kontroliu rozrakhunkiv z kliientamy. Metody doslidzhennia. Analitychne porivniannia, zistavlennia pokaznykiv, indeksnyi metod, metody teoretyko-empirychnoho doslidzhennia.
Udoskonalennia obliku i kontrol rozrakhunkiv z pokuptsiamy i zamovnykamy
Keywords: розрахунки; settlements; служба контролю; control service; покупці; buyers; замовники; customers; повноваження; powers; моніторинг; monitoring