Удосконалення організації обліку та оподаткування операційної діяльності фермерських господарств - Гайдаш, Олександр Леонідович; Haidash, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження є управлінні сільськогосподарською галуззю в С(ф)Г "Україна-2000" Синельниківського району Дніпропетровської області застосований порядок організації витрат праці та матеріалів. Предметом дослідження є збірником теоретичних, методичних і практичних положень щодо організації бухгалтерського обліку операційної діяльності господарств. Мета роботи теоретично та експериментально довести практичність методичних правил щодо організації бухгалтерського обліку операційної діяльності господарства. Методи дослідження. Аналітичне порівняння, порівняння метрик, індексний метод, теоретичні та емпіричні методи дослідження. Obiekt doslidzhennia ye upravlinni silskohospodarskoiu haluzziu v S(f)H "Ukraina-2000" Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti zastosovanyi poriadok orhanizatsii vytrat pratsi ta materialiv. Predmetom doslidzhennia ye zbirnykom teoretychnykh, metodychnykh i praktychnykh polozhen shchodo orhanizatsii bukhhalterskoho obliku operatsiinoi diialnosti hospodarstv. Meta roboty teoretychno ta eksperymentalno dovesty praktychnist metodychnykh pravyl shchodo orhanizatsii bukhhalterskoho obliku operatsiinoi diialnosti hospodarstva. Metody doslidzhennia. Analitychne porivniannia, porivniannia metryk, indeksnyi metod, teoretychni ta empirychni metody doslidzhennia.
Udoskonalennia orhanizatsii obliku ta opodatkuvannia operatsiinoi diialnosti fermerskykh hospodarstv
Keywords: організація; organization; бухгалтерський облік; accounting; правила; rules; повноваження; authorities; система контролю; control system