Інвестиції в сільське господарство як головне джерело досягнення продовольчої безпеки України - Вініченко, Ігор Іванович; Vinichenko, Igor; Дідур, Катерина Миколаївна; Didur, Kateryna; Добродзій, Т. В.; Dobrodziy, T. (Чорноморський національний університет імені Петра Могили, ТОВ `ДКС Центр`, 2024)
Інвестиції в розвиток сільського господарства в Україні відіграють важливу роль у забезпеченні сталого зростання та досягненні продовольчої безпеки. Сільське господарство має важливу економічну та соціальну роль, особливо з огляду на значний внесок у зайнятість населення та виробництво продуктів харчування. Інвестиції можуть бути спрямовані на різні аспекти розвитку сільського господарства, такі як впровадження нових технологій, покращення інфраструктури, підвищення якості насіння та добрив, навчання аграріїв сучасним методам управління господарством, та розвиток ринків збуту. Інвестиції сприяють підвищенню продуктивності, покращенню якості життя населення, зменшенню втрат врожаю, а також забезпечують сталість досягнення продовольчої безпеки в довгостроковій перспективі. В дослідженні проаналізовано ключову роль інвестицій у розвитку сільського господарства як стратегічного інструменту для забезпечення продовольчої безпеки в Україні. Досліджено сучасний стан розвитку сільського господарства України, а також труднощі, що виникли перед аграріями через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну. В статті міститься статистичний аналіз щодо кількості прямих інвестицій в Україну протягом останніх років та проаналізовано їх динаміку. Стаття докладно розглядає необхідність інвестицій у модернізацію та інновації, впровадження новітніх технологій, а також роль нашої держави на світовому продовольчому ринку. В дослідженні висвітлено, як інвестиції сприяють підвищенню ефективності сільського господарства, стимулюють економічне зростання та сприяють формуванню стійкої системи продовольчої безпеки в країні. В статті проаналізовані ключові труднощі, з якими стикаються сільськогосподарські підприємства у сфері інвестиційного розвитку. Важливим є висвітлення проблемних аспектів та виявлення можливих шляхів вирішення цих питань. Окрім того, в статті запропоновані практичні рекомендації для стимулю¬вання інвестицій в аграрні структури національного рівня. Дані рекомендації спрямовані на покращення інвестиційного клімату в аграрному секторі та створення сприятливих умов для залучення капіталу, що в свою чергу сприятиме сталому розвитку та модернізації сільськогосподарського виробництва. Стаття є важливою для розуміння стратегічного значення інвестицій у сільське господарство як фундаментально¬го компонента національної безпеки та сталого розвитку України. Investments in the development of agriculture in Ukraine play a crucial role in ensuring sustainable growth and achieving food security. Agriculture holds significant economic and social importance, particularly in terms of its substantial contribution to employment and food production. Investments can be directed towards various aspects of agricultural development, such as the implementation of new technologies, improvement of infrastructure, enhancement of seed and fertilizer quality, training farmers in modern farm management methods, and the development of market outlets. Investments contribute to increased productivity, improved quality of life for the population, reduced crop losses, and ensure the long-term stability of achieving food security. The study analyzes the key role of investments in the development of agriculture as a strategic tool for ensuring food security in Ukraine. It examines the current state of agricultural development in Ukraine and the challenges faced by farmers due to the full-scale invasion of the Russian Federation into Ukraine. The article includes a statistical analysis of the amount of foreign direct investments in Ukraine over recent years and analyzes their dynamics. The article delves into the necessity of investments in modernization and innovation, the implementation of cutting-edge technologies, and the role of our country in the global food market. The research highlights how investments contribute to the efficiency of agriculture, stimulate economic growth, and foster the formation of a sustainable food security system in the country. The article analyzes key challenges encountered by agricultural enterprises in the realm of investment development. It emphasizes the exploration of problematic aspects and identifies possible avenues for addressing these issues. Additionally, the article proposes practical recommendations to stimulate investments in national-level agricultural structures. These recommendations aim to improve the investment climate in the agricultural sector and create favorable conditions for capital attraction, thereby contributing to the sustainable development and modernization of agricultural production. The article is crucial for understanding the strategic importance of investments in agriculture as a fundamental component of national security and sustainable development in Ukraine.
Investments in agriculture as the main source of achieving food security in Ukraine
Keywords: аграрне підприємство; agricultural enterprise; інвестиції; investments; продовольство; food; продовольча безпека; food security; ресурсний потенціал; resource potential; розвиток; development; сільськогосподарське виробництво; agricultural production; сільське господарство; agriculture