Проблеми та перспективи розвитку системи надання соціальних послуг в Україні - Батура, Максим Ігорович; Batura, Maksym (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об'єктом дослідження є процес надання державних та муніципальних послуг у сфері соціального захисту населення Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти удосконалення системи надання соціальних послуг в Україні. Метою роботи є розробка теоретичних та практичних рекомендацій щодо вдосконалення системи надання соціальних послуг в Україні. Методи дослідження Методичну основу кваліфікаційної роботи магістра склали загальнонаукові методи: аналіз, синтез, індукція, дедукція, порівняння, класифікація. З метою вивчення досвіду України та інших країн у сфері системи надання соціальних послуг використовувався історичний метод та аналіз змісту нормативних правових актів. Obiektom doslidzhennia ye protses nadannia derzhavnykh ta munitsypalnykh posluh u sferi sotsialnoho zakhystu naselennia Predmetom doslidzhennia ye teoretychni ta praktychni aspekty udoskonalennia systemy nadannia sotsialnykh posluh v Ukraini. Metoiu roboty ye rozrobka teoretychnykh ta praktychnykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia systemy nadannia sotsialnykh posluh v Ukraini. Metody doslidzhennia Metodychnu osnovu kvalifikatsiinoi roboty mahistra sklaly zahalnonaukovi metody: analiz, syntez, induktsiia, deduktsiia, porivniannia, klasyfikatsiia. Z metoiu vyvchennia dosvidu Ukrainy ta inshykh krain u sferi systemy nadannia sotsialnykh posluh vykorystovuvavsia istorychnyi metod ta analiz zmistu normatyvnykh pravovykh aktiv.
Problemy ta perspektyvy rozvytku systemy nadannia sotsialnykh posluh v Ukraini
Keywords: послуга; service; соціальна послуга; social service; публічне управління; public administration; нормативно-правове регулювання; legal regulation