Показники фагоцитарної активності крові кролів за впливу збудника Treponema cuniculi - Прус, М. П.; Prus, M. P.; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; Duda, Yu.; Duda, Yulia V.; et al. (Поліський нац. ун-т, 2022)
У хворих на спірохетоз кролів фагоцитарна активність нижча на 4,23 % (p<0,01), ніж у здорових. Встановлено, що ФЧ у крові дослідних кролів було нижчим на 7,87 % (p<0,05) порівняно з контролем. Це вказує на функціональну виснаженість нейтрофільних клітин за впливу збудника Treponema cuniculi на організм кролів. U khvorykh na spirokhetoz kroliv fahotsytarna aktyvnist nyzhcha na 4,23 % (p<0,01), nizh u zdorovykh. Vstanovleno, shcho FCh u krovi doslidnykh kroliv bulo nyzhchym na 7,87 % (p<0,05) porivniano z kontrolem. Tse vkazuie na funktsionalnu vysnazhenist neitrofilnykh klityn za vplyvu zbudnyka Treponema cuniculi na orhanizm kroliv.
Pokaznyky fahotsytarnoi aktyvnosti krovi kroliv za vplyvu zbudnyka Treponema cuniculi
Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402
Keywords: Treponema cuniculi; Treponema cuniculi; кролі; kroli; спірохетоз кролів; spirokhetoz kroliv; трепонемоз кролів; treponemoz kroliv