Оптимізація технології вирощування норки стандартного типу забарвлення в селянському фермерському господарстві «Норка» Синельниківського району Дніпропетровської області - Кобзар, Анастасія Станіславівна; Kobzar, Anastasiia Stanislavivna (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Дипломна робота виконана на 64 сторінках тексту, містить 19 таблиць, з використанням 42 джерел літератури, складається з 6 розділів. В роботі наведені дані науково-господарського експерименту використання в годівлі норок кормової добавки «Промілвіт». Згодовування препарату «Промілвіт» молодняку норок стандартного типу дозволяє збільшити їх живу масу в 6-тимісячному віці до 1901,0 г проти 1779,0 г і перевищувати контрольну за цим показником на 6,8%. За рівнем абсолютних приростів самці дослідної групи перевищували контрольних за період 60-90 днів на 8,4 %; 90-120 днів – 38,6 %. Середньодобовий приріст живої маси самок норок стандартного типу дослідної групи за період досліду був вищим, ніж у тварин контрольної групи на 3,0-21,7 %, в залежності від вікового періоду Введення кормової добавки дозволяє впродовж періоду росту товарного молодняка збільшити вихід шкурок більш великих розмірів на 4,5-6,0 % та знизити їх дефектність. Використання в технології вирощування норок кормової добавки підвищує товарну якість і рентабельність виробництва хутрової сировини на 8,2 %. Dyplomna robota vykonana na 64 storinkakh tekstu, mistyt 19 tablyts, z vykorystanniam 42 dzherel literatury, skladaietsia z 6 rozdiliv. V roboti navedeni dani naukovo-hospodarskoho eksperymentu vykorystannia v hodivli norok kormovoi dobavky «Promilvit». Zghodovuvannia preparatu «Promilvit» molodniaku norok standartnoho typu dozvoliaie zbilshyty yikh zhyvu masu v 6-tymisiachnomu vitsi do 1901,0 h proty 1779,0 h i perevyshchuvaty kontrolnu za tsym pokaznykom na 6,8%. Za rivnem absoliutnykh pryrostiv samtsi doslidnoi hrupy perevyshchuvaly kontrolnykh za period 60-90 dniv na 8,4 %; 90-120 dniv – 38,6 %. Serednodobovyi pryrist zhyvoi masy samok norok standartnoho typu doslidnoi hrupy za period doslidu buv vyshchym, nizh u tvaryn kontrolnoi hrupy na 3,0-21,7 %, v zalezhnosti vid vikovoho periodu Vvedennia kormovoi dobavky dozvoliaie vprodovzh periodu rostu tovarnoho molodniaka zbilshyty vykhid shkurok bilsh velykykh rozmiriv na 4,5-6,0 % ta znyzyty yikh defektnist. Vykorystannia v tekhnolohii vyroshchuvannia norok kormovoi dobavky pidvyshchuie tovarnu yakist i rentabelnist vyrobnytstva khutrovoi syrovyny na 8,2 %.
Optymizatsiia tekhnolohii vyroshchuvannia norky standartnoho typu zabarvlennia v selianskomu fermerskomu hospodarstvi «Norka» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: виробництво хутрової сировини; vyrobnytstvo khutrovoi syrovyny; оптимізація технології; optymizatsiia tekhnolohii; технологія вирощування норки; tekhnolohiia vyroshchuvannia norky; годівля норок; hodivlia norok; кормова добавка «Промілвіт»; kormova dobavka «Promilvit»; молодняк норок; molodniak norok