Вплив попередників на урожайність сучасних сортів нуту в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрополюс-Дніпро» Дніпровського району Дніпропетровської області - Книш, Сергій Володимирович; Knysh, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
В результаті проведеної роботи встановлений позитивний влив попередника нуту ярий ячмінь на ріст, розвиток, формування урожайності сучасних сортів нуту української і закордонної селекції. Найкращій економічний ефект забезпечив варіант з вирощуванням сорту нуту ОдисейV rezultati provedenoi roboty vstanovlenyi pozytyvnyi vlyv poperednyka nutu yaryi yachmin na rist, rozvytok, formuvannia urozhainosti suchasnykh sortiv nutu ukrainskoi i zakordonnoi selektsii. Naikrashchii ekonomichnyi efekt zabezpechyv variant z vyroshchuvanniam sortu nutu Odysei.
Vplyv poperednykiv na urozhainist suchasnykh sortiv nutu v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahropolius-Dnipro» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: нут; nut; сорт; sort; агротехніка; ahrotekhnika; попередник; poperednyk; фотосинтетичний потенціал; fotosyntetychnyi potentsial; вміст білка та жиру; vmist bilka ta zhyru; урожайність; urozhainis