Обґрунтування процесу виробництва мармеладу з додаванням функціональних інгредієнтів - Сухаренко, Анастасія Дмитрівна; Sukharenko, Anastasiia (My University, 2022)
В дослідженнях проаналізовано доцільність розробки нового продукту функціонального призначення, зроблено огляд вже існуючої інформації за обраною тематикою. Експериментальным шляхом встановлено оптимальну кількість інгредіентів і його вплив на органолептичні показники готового виробу і розроблено технологію виготовлення гарбузового мармеладу з настоянки евкаліпту, обваленого у морквяному порошку. Новий продукт можна використовувати як профілактичний засіб проти простудних захворювань завдяки протимікробної, протизапальної, заспокійливої, антипаразитарної та болезаспокійливої дії настоянки евкаліпта. V doslidzhenniakh proanalizovano dotsilnist rozrobky novoho produktu funktsionalnoho pryznachennia, zrobleno ohliad vzhe isnuiuchoi informatsii za obranoiu tematykoiu. Eksperymentalnыm shliakhom vstanovleno optymalnu kilkist inhredientiv i yoho vplyv na orhanoleptychni pokaznyky hotovoho vyrobu i rozrobleno tekhnolohiiu vyhotovlennia harbuzovoho marmeladu z nastoianky evkaliptu, obvalenoho u morkvianomu poroshku. Novyi produkt mozhna vykorystovuvaty yak profilaktychnyi zasib proty prostudnykh zakhvoriuvan zavdiaky protymikrobnoi, protyzapalnoi, zaspokiilyvoi, antyparazytarnoi ta bolezaspokiilyvoi dii nastoianky evkalipta.
Obgruntuvannia protsesu vyrobnytstva marmeladu z dodavanniam funktsionalnykh inhrediientiv
Keywords: мармелад; marmelad; гарбуз; harbuz; евкаліпт; evkalipt; морква; morkva; стевія; steviia