Контроль якості і безпечності молока в умовах державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринку «Березинський» міста Дніпро - Мироненко, Т. Г.; Mironenko, T. G. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Молочна галузь являється однією із значущих в економіці нашої держави. За даними Союзу молочних підприємств України, за масштабами виробництва молока Україна на даний момент посідає шосте місце у світі і входить в число найбільших експортерів молокопродуктів. Метою наших досліджень було: визначити особливості ветеринарно-санітарної експертизи молока, що реалізується на ринку м. Дніпро. При проведенні досліджень застосовували стандартизовані методики. Якість молока визначали за ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче, незбиране. Вимоги при закупівлі». Molochna haluz yavliaietsia odniieiu iz znachushchykh v ekonomitsi nashoi derzhavy. Za danymy Soiuzu molochnykh pidpryiemstv Ukrainy, za masshtabamy vyrobnytstva moloka Ukraina na danyi moment posidaie shoste mistse u sviti i vkhodyt v chyslo naibilshykh eksporteriv molokoproduktiv. Metoiu nashykh doslidzhen bulo: vyznachyty osoblyvosti veterynarno-sanitarnoi ekspertyzy moloka, shcho realizuietsia na rynku m. Dnipro. Pry provedenni doslidzhen zastosovuvaly standartyzovani metodyky. Yakist moloka vyznachaly za DSTU 3662-97 «Moloko koroviache, nezbyrane. Vymohy pry zakupivli».
Quality control and safety check of milk in the environment of the state laboratory of vet-sanitary expertise of the "Berezynskyi" market in Dnipro city
Keywords: управління якістю; quality management; ветеринарно-санітарна експертиза молока; veterinary and sanitary examination of milk; безпечність; safety; якість продукції; product quality