Зміна показників осолонцювання зрошуваних чорноземів при проведенні хімічної меліорації - Макарова, Тетяна Костянтинівна; Makarova, Tetiana (My University, 2018)
У статті наведена причина вторинного осолонцювання зрошуваних чорноземів. Наве- дені заходи окультурення чорноземів шляхом проведення хімічної меліорації відходом ви- робництва фосфорних добрив (фосфогіпсом). Виявлено позитивний вплив меліоранту на регулювання сольового режиму ґрунту. The article describes the cause of secondary alkalization of irrigated black soil. It proposes measures for black soil improvement through chemical reclamation using the waste of phosphate fertilizer production (phosphogypsum). The study shows a positive impact of reclamation on the regulation of the salt regime.
Changes in alkalization indicators of irrigated black earth during chemical reclamation
Keywords: осолонцювання; alkalization; зрошувані чорноземи; irrigated black soil; хімічна меліорація; chemical reclamation; фосфогіпс; phosphogypsum; сольовий режим; salt regime