Громадська думка українців щодо впровадження реформ державного сектору - Гудзенко, Олеся Зиновіївна; Gudzenko, Olesya (Дніпровський національниий університет імені Олеся Гончара, 2023)
Стаття присвячена дослідженню реформування державного сектору відбувається нині в умовах повномасштабного вторгнення та військової агресії рф. Актуалізованим на даний час є питання ставлення українців до процесів реформування основних сфер життєдіяльності суспільства. Неминучі, швидкоплинні та докорінні трансформаційні зміни зазвичай провокують у людей певний спротив, який може бути спричинений різними факторами що будуть змінними від конкретного контексту і виду реформ. Визначено, що плануючи проведення реформ агенти владних структур повинні враховувати зазначені причини спротиву серед населення для вироблення оптимальної стратегії та тактики впровадження необхідних змін. - The article is devoted to the study of the reform of the public sector taking place now in the conditions of a full-scale invasion and military aggression of the Russian Federation. At the moment, the issue of the attitude of Ukrainians to the processes of reforming the main spheres of society's life is an actual issue. Inevitable, rapid and fundamental transformational changes usually provoke a certain resistance in people, which can be caused by various factors that will vary depending on the specific context and type of reforms. It was determined that when planning reforms, the agents of the power structures should take into account the reasons for resistance among the population in order to develop the optimal strategy and tactics for implementing the necessary changes.
Public opinion of Ukrainians regarding the implementation of public sector reforms
Keywords: реформа; reform; державний сектор; public sector; громадська думка; public opinion