Особливості акумуляції важких металів кленом гостролистим (Acer platanoides L.) та робінією звичайною (Robinia pseudoacacia L.) в умовах зелених зон м. Дніпро - Бітлян, Валерій Іванович; Bitlian, Valerii Ivanovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Об’єктом досліджень обрано дерева клена гостролистого та робінії звичайної в умовах зелених зон м. Дніпро. Предметом досліджень обрано особливості акумуляції важких металів кленом гостролистим та робінією звичайною в умовах зелених зон м. Дніпро. Мета pоботи – з’ясувати особливості акумуляції важких металів у грунті та тканинах клена гостролистого і робінії звичайної в різних паркових екосистемах м. Дніпро. Obiektom doslidzhen obrano dereva klena hostrolystoho ta robinii zvychainoi v umovakh zelenykh zon m. Dnipro. Predmetom doslidzhen obrano osoblyvosti akumuliatsii vazhkykh metaliv klenom hostrolystym ta robiniieiu zvychainoiu v umovakh zelenykh zon m. Dnipro. Meta poboty – ziasuvaty osoblyvosti akumuliatsii vazhkykh metaliv u hrunti ta tkanynakh klena hostrolystoho i robinii zvychainoi v riznykh parkovykh ekosystemakh m. Dnipro.
Osoblyvosti akumuliatsii vazhkykh metaliv klenom hostrolystym (Acer platanoides L.) ta robiniieiu zvychainoiu (Robinia pseudoacacia L.) v umovakh zelenykh zon m. Dnipro
Keywords: міські зелені зони; miski zeleni zony; важкі метали; vazhki metaly; акумуляція важких металів в грунті; akumuliatsiia vazhkykh metaliv v hrunti; клен гостролистий; klen hostrolystyi; робінія звичайна; robiniia zvychaina