Обґрунтування параметрів системи обігріву реактора біогазової установки - Міщенко, Микола Григорович; Mishchenko, Mykola Hryhorovychм (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Вступна частина дипломної роботи містить обґрунтування актуальності теми, сформульовані мета та задачі, приведено методи досліджень. З аналізу стану питання виявлено, що одним з самих раціональних способів обробки гною є його анаеробне зброджування з отриманням біогазу. В другому розділі проведено теоретичні дослідження процесу. В результаті лабораторних досліджень доведено переваги розробленого обладнання над стандартним. Проведено дослідження розробленої конструкції з точки зору охорони праці. Виконано економічне обґрунтування розробки. Зроблені висновки та складено список використаної літератури. Vstupna chastyna dyplomnoi roboty mistyt obgruntuvannia aktualnosti temy, sformulovani meta ta zadachi, pryvedeno metody doslidzhen. Z analizu stanu pytannia vyiavleno, shcho odnym z samykh ratsionalnykh sposobiv obrobky hnoiu ye yoho anaerobne zbrodzhuvannia z otrymanniam biohazu. V druhomu rozdili provedeno teoretychni doslidzhennia protsesu. V rezultati laboratornykh doslidzhen dovedeno perevahy rozroblenoho obladnannia nad standartnym. Provedeno doslidzhennia rozroblenoi konstruktsii z tochky zoru okhorony pratsi. Vykonano ekonomichne obgruntuvannia rozrobky. Zrobleni vysnovky ta skladeno spysok vykorystanoi literatury.
Obgruntuvannia parametriv systemy obihrivu reaktora biohazovoi ustanovky
Keywords: метантенк; metantenk; рідкий гній; ridkyi hnii; анаеробне зброджування; anaerobne zbrodzhuvannia; змішування гомогенізація; zmishuvannia homohenizatsiia; біогаз; biohaz