Неперевершений учитель. Вимогливий керівний. Відвертий наставник - Бегма, Н. А.; Behma, N. A.; Мусіч, О. І.; Musich, O. I.; Цап, С. В.; Tsap, S.; Хавтуріна, А. В.; Khavturina, A. V.; Непорочна, О. Т.; Neporochna, O. T.; Воронін, Д. В.; Voronin, D. V.; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2016)
Професор Свєженцов А. І. був обдарованою людиною та мав такі якості, як: цілеспрямованість, велика працездатність, сміливість, здатність передбачати, вміння розпізнавати нове, висока вимогливість до себе та учнів. Він володів різнобічними знаннями, інтуїцією, був доброзичливим, умів підтримати ініціативу і спрямувати роботу. Все це дозволило йому та його науковій школі досягти вагомих наукових результатів. Profesor Sviezhentsov A. I. buv obdarovanoiu liudynoiu ta mav taki yakosti, yak: tsilespriamovanist, velyka pratsezdatnist, smilyvist, zdatnist peredbachaty, vminnia rozpiznavaty nove, vysoka vymohlyvist do sebe ta uchniv. Vin volodiv riznobichnymy znanniamy, intuitsiieiu, buv dobrozychlyvym, umiv pidtrymaty initsiatyvu i spriamuvaty robotu. Vse tse dozvolylo yomu ta yoho naukovii shkoli dosiahty vahomykh naukovykh rezultativ.
Neperevershenyi uchytel. Vymohlyvyi kerivnyi. Vidvertyi nastavnyk
Keywords: професор; profesor; доктора сільськогосподарських наук; doktora silskohospodarskykh nauk; зоотехнічна наука; zootekhnichna nauka; сільськогосподарські тварини; silskohospodarski tvaryny