Удосконалення обліку і контролю розрахунків з постачальниками на підприємстві - Іванусь, Альона Олександрівна; Ivanus, Alona (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об'єктом кваліфікаційного дослідження є процес постачання на виробничому аграрному підприємстві в контексті розрахунків з постачальниками. Предметом кваліфікаційного дослідження є сукупність теоретичних засад, організаційних питань, прикладних аспектів та методичних прийомів обліку та контролю розрахунків з постачальниками. Метою кваліфікаційної роботи є аналіз теоретичних засад та практичних аспектів обліку і контролю розрахунків з постачальниками для розробки рекомендацій з їх удосконалення на підприємстві. Методи дослідження – монографічний метод, методи синтезу і аналізу, спостереження, систематизації, опису і узагальнення; статистичні методи - порівняння, графічний та табличний методи, трендовий аналіз; методи причинно-наслідкового зв’язку, системний підхід. Obiektom kvalifikatsiinoho doslidzhennia ye protses postachannia na vyrobnychomu ahrarnomu pidpryiemstvi v konteksti rozrakhunkiv z postachalnykamy. Predmetom kvalifikatsiinoho doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh zasad, orhanizatsiinykh pytan, prykladnykh aspektiv ta metodychnykh pryiomiv obliku ta kontroliu rozrakhunkiv z postachalnykamy. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye analiz teoretychnykh zasad ta praktychnykh aspektiv obliku i kontroliu rozrakhunkiv z postachalnykamy dlia rozrobky rekomendatsii z yikh udoskonalennia na pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia – monohrafichnyi metod, metody syntezu i analizu, sposterezhennia, systematyzatsii, opysu i uzahalnennia; statystychni metody - porivniannia, hrafichnyi ta tablychnyi metody, trendovyi analiz; metody prychynno-naslidkovoho zviazku, systemnyi pidkhid.
Udoskonalennia obliku i kontroliu rozrakhunkiv z postachalnykamy na pidpryiemstvi
Keywords: розрахунки; billing; постачальники; suppliers; облік; accounting; контроль; control; підприємство; enterprise; удосконалення; improvement