Preliminary assessment of losses for fish farming of the Kharkiv region due to military actions - Honcharov, G.; Гончаров, Г. Л.; Novitsky, R. A.; Novitsky, R. O.; Novitskiy, R. A.; Novitskiy, R. O.; Novickii, R. A.; Novitskij, R. A.; Novitskij, R. O.; Nowicki, R. A.; Novickij, R. A.; Novitskyy, R. O.; et al. (Інститут рибного господарства Національної академії аграрних наук України, 2024)
The impact of military actions on the conditions of existence of aquatic biological resources in the Oskil and Pechenegi reservoirs, on the functioning of special commercial fish farms, the production of aquaculture products, and the development of industrial and recreational fishing in the region has been preliminarily assessed. The calculation of economic losses for aquatic bioresources of water bodies of the Kharkiv region was carried out. Попередньо оцінено вплив військових дій на умови існування водних біоресурсів у Оскільському та Печенізькому водосховищах. Встановлено сучасний стан функціонування спеціальних товарних рибних господарств, виробництва продукції аквакультури, розвитку промислового та рекреаційного рибальства в регіоні. Здійснено розрахунок економічних збитків для водних біоресурсів водойм Харківської області.
Попередня оцінка втрат для рибного господарства Харківської області внаслідок воєнних дій
Новіцький Роман Олександрович https://orcid.org/0000-0001-9373-5759
Keywords: economic losses; економічні збитки; Kharkiv region; Харківська область; hydrobionts; гідробіонти; aquatic bioresources; водні біоресурси; fisheries; рибне господарство; ichthyofauna; іхтіофауна; reservoirs; водосховища