Удосконалення процесу механізації вирощування буряка цукрового з розробкою зчіпки для агрегатування сівалок - Бакланов, Віталій Юрійович; Baklanov, Vitalii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
В роботі приведено агротехнічні вимоги до сівби цукрових буряків і їх біотехнологічні властивості. Виконано аналіз конструкцій зчіпок, запропонована зчіпка для агрегатування трьох 12-ти рядних сівалок з енергонасиченими тракторами, виконані розрахунки параметрів зчіпки. Визначені основні заходи з охорони праці при проведенні робіт на удосконаленому агрегаті з використанням розробленої зчіпки. Проведені розрахунки економічної ефективності при впровадженні розробки.V roboti pryvedeno ahrotekhnichni vymohy do sivby tsukrovykh buriakiv i yikh biotekhnolohichni vlastyvosti. Vykonano analiz konstruktsii zchipok, zaproponovana zchipka dlia ahrehatuvannia trokh 12-ty riadnykh sivalok z enerhonasychenymy traktoramy, vykonani rozrakhunky parametriv zchipky. Vyznacheni osnovni zakhody z okhorony pratsi pry provedenni robit na udoskonalenomu ahrehati z vykorystanniam rozroblenoi zchipky. Provedeni rozrakhunky ekonomichnoi efektyvnosti pry vprovadzhenni rozrobky.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii vyroshchuvannia buriaka tsukrovoho z rozrobkoiu zchipky dlia ahrehatuvannia sivalok
Keywords: просапні культури; prosapni kultury; зчіпка; zchipka; сівба; sivba; цукрові буряки; tsukrovi buriaky; агрегат; ahrehat; охорона праці; okhorona pratsi; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist