Ефективність застосування електрокоагуляції за хірургічної патології у дрібних домашніх тварин - Зіменок, Світлана Анатоліївна; Zimenok, Svitlana; Білий, Дмитро Дмитрович; Beliy, Dmitry Dmitrievich; Beliy, Dmitry; Beliy, D. D.; Bely, Dmitry Dmitrievich; Bely, Dmitry; Bely, D. D. (Дніпровський ДАЕУ, 2018)
Враховуючи отримані результати доцільно рекомендувати електрохірургічний спосіб за новоутворень молочної залози, шкіри та слизових оболонок, а також при проведенні косметичних втручань у собак. Застосування електричного інструменту за хірургічної патології забезпечує отримання кращих результатів лікування, проводити втручання у молодших і старших вікових груп тварин та за критичних станів. Результати клінічної апробації електрокоагулятора ЕК-150 дозволяють рекомендувати електрохірургічний спосіб для впровадження у практичну діяльність лікарів ветеринарної медицини. Taking into account the results obtained, it is advisable to recommend an electrosurgical method for tumors of the mammary gland, skin and mucous membranes, as well as during cosmetic interventions in dogs. The use of an electrical tool for surgical pathology provides better treatment results, interventions in the younger and older age groups of animals and in critical conditions. The results of the clinical assay of the EC-150 electrocoagulator allow us to recommend an electrosurgical method for the introduction into the practical activities of doctors of veterinary medicine.
Efficiency of application of electrocoagulator for surgical pathology in small pet animals
Білий Дмитро Дмитрович https://orcid.org/0000-0003-3896-0384
Keywords: мастектомія; mastectomy; собаки; dogs; електрокоагуляція; electrocoagulation; кастрація; castration; ампутація кінцівки; limb amputation