Логістика : навчальний посібник - Безугла, Людмила Сергіївна; Bezuhla, Liudmyla; Юрченко, Наталія Іванівна; Yurchenko, Nataliya; Ільченко, Тетяна Вікторівна; Ilchenko, Tetiana; Пальчик, Ігор Миколайович; Palchyk, Ihor; Воловик, Дмитро Володимирович; Volovyk, Dmytro (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Навчальний посібник спрямований на формування необхідних теоретичних знань і набуття практичних навичок з освітньої компоненти «Логістика», формування професійних компетентностей з управління матеріальними потоками та їх оптимізації. В даному посібнику розглянуто зміст дефініції «логістика», її основні концепції, принципи, функції, види. У навчальному посібнику послідовно викладено теоретичні засади виникнення та розвитку практичної логістики; основні форми логістичних утворень; характеристика технологічних процесів в логістиці; управління матеріальними потоками та інші ключові аспекти логістики. До кожної теми наведено теоретичний матеріал для поглибленого опрацювання, завдання для самостійної роботи у формі питань для самоконтролю, практичні завдання для самостійного розв’язання. Запропонований навчальний посібник відповідає вимогам організації навчального процесу та рекомендується для здобувачів закладів вищої освіти. The manual is aimed at the formation of the necessary theoretical knowledge and the acquisition of practical skills in the educational component "Logistics", the formation of professional competencies in the management of material flows and their optimization. This manual examines the content of the definition of "logistics", its basic concepts, principles, functions, types. The textbook consistently sets out the theoretical foundations of the emergence and development of practical logistics; the main forms of logistics formations; characteristics of technological processes in logistics; materials management and other key aspects of logistics. Each topic contains theoretical material for in-depth study, tasks for independent work in the form of questions for self-control, practical tasks for independent solution. The proposed study guide meets the requirements of the organization of the educational process and is recommended for applicants for higher educational institutions.
Tutorial: Logistics
Keywords: логістика; logistics; управління матеріальними потоками; material flow management; логістичні системи; logistics systems; заготівельна логістика; procurement logistics; розподільча логістика; distribution logistics; внутрішньо-виробнича логістика; internal production logistics; логістика посередництва; intermediary logistics; логістика складування; warehousing logistics; транспортна логістика; transport logistics