Ефективність лікування ягнят з антенатальною гіпотрофією в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Обрій» Покровського району Дніпропетровської області - Волошин, В. В.; Voloshyn, V. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Запропоновано схему комплексної терапії ягнят з гіпотрофією, яка передбачає 7-10-добовий курс з використанням настою ехінацеї (1/2 склян-ки на одне випоювання), катозалу 10% (1 мл внутрішньом’язево) та препа-рату «Кордіцепс» (1 капсула на добу). За її застосування у дослідній групі 44,4 % ягнят мали добрий клі-нічний стан з високим потенціалом розвитку, 22,2 % – задовільний клініч-ний стан з середнім потенціалом розвитку та 33,3% – незадовільний кліні-чний стан з низьким потенціалом розвитку. Натомість у контролі 42,9 % ягнят мали задовільний клінічний стан з середнім потенціалом розвитку і 57,1 % – незадовільний клінічний стан з низьким потенціалом розвитку. The scheme of complex therapy of lambs with the scheme using a 7-10-day course using the infusion of echinacea (1/2 cup per feeding), catozal 10% (1 ml intramuscularly) and the drug "Cordyceps" (1 capsule per day). According to its use in the experimental group, 44.4% of lambs had a good clinical condition with high development potential, 22.2% – a satisfacto-ry clinical condition with medium development potential and 33.3% – an un-satisfactory clinical condition with low development potential. In contrast, 42.9% of lambs had a satisfactory clinical condition with medium development potential and 57.1% had an unsatisfactory clinical condition with low devel-opment potential.
Effectiveness of treatment of lambs with antenatal hypotrophy in the conditions of limited liability company "Agricultural firm" Obriy"of the Pokrovsky area of the Dnipropetrovsk region
Keywords: терапія; therapy; ягнята; lambs; антенатальна гіпотрофія; antenatal hypotrophy