Вплив регулятору росту Епін-екстра на декоративні квітникові рослини - Панасенко, Ангеліна Владиславівна; Panasenko, Anhelina Vladyslavivnaм (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Встановлено позитивний вплив регулятору росту «Епін-екстра» на ріст і розвиток квітникових рослин, а саме – на їх висоту, площу асиміляційної поверхні, декоративні якості (діаметр суцвіть/квіток, кількість на рослину), показники насіннєвої продуктивності. Визначено особливості дії регулятору росту на вміст хлорофілів a та b, каротиноїдів у листках рослин. Vstanovleno pozytyvnyi vplyv rehuliatoru rostu «Epin-ekstra» na rist i rozvytok kvitnykovykh roslyn, a same – na yikh vysotu, ploshchu asymiliatsiinoi poverkhni, dekoratyvni yakosti (diametr sutsvit/kvitok, kilkist na roslynu), pokaznyky nasinnievoi produktyvnosti. Vyznacheno osoblyvosti dii rehuliatoru rostu na vmist khlorofiliv a ta b, karotynoidiv u lystkakh roslyn.
Vplyv rehuliatoru rostu Epin-ekstra na dekoratyvni kvitnykovi roslyny
Keywords: вміст пластидних пігментів; vmist plastydnykh pihmentiv; регулятор росту; rehuliator rostu; епін-екстра; epin-ekstra; ростові процеси; rostovi protsesy; асиміляційна поверхня; asymiliatsiina poverkhnia; якість цвітіння; yakist tsvitinnia; насіннєва продуктивність; nasinnieva produktyvnist