Шляхи рекультивації хвостосховища радіоактивних відходів у місті Кам’янське - Рудаков, Л. М.; Rudakov, Leonid; Гапіч, Г. В.; Hapich, Hennadii; Орлінська, О. В.; Orlinska, Olha; Пікареня, Д. С.; Pikarenia, Dmytro (НТУ «Дніпровська політехніка», 2023)
Одним із можливих шляхів зниження рівня екологічної та радіаційної небезпеки хвостосховища може бути розробка комплексу інженерно-технічних заходів з ізоляції дна та недопущення фільтраційної міграції радіонуклідів до підземних водоносних горизонтів. One of the possible ways to reduce the level of environmental and radiation danger of the tailings repository can be the development of a complex of engineering measures to isolate the bottom and prevent the filtration migration of radionuclides to underground aquifers.
Ways of reclamation of the tailings repository of radioactive waste in the city of Kamianske
Keywords: хвостосховище; tailings repository; радіоактивні відходи; radioactive waste; ізоляція; isolation