Стан і продуктивність природних та штучних деревостанів Pinus sylvestris L. Придніпровського Північного Степу України - Ловинська, Вікторія Миколаївна; Lovynska, Victoriya; Поліщук, Валентин Васильович; Polischyk, Vitaliy (Національна академія наук України, Національний дендрологічний парк "Софіївка, 2014)
Досліджено сучасний стан та продуктивність соснових деревостанів в умовах Придніпровського Північного Степу України. Показані основні відмінності природних та штучних лісонасаджень сосни звичайної за основними таксаційними показниками. Визначено, що більш продуктивними є деревостани Pinus sylvestris L. штучного походження The current state and productivity of pine stands in the Pridneprovsk northern Steppe of Ukraine was investigated. Comparison of natural and artificial pine plantations on the main biometric indicators was carried out. It was determined that more productive is artificial pine (Pinus sylvestris L.) stands.
State and productivity of natural and artificial stands pinus sy lvest ris l. of Prydniprovsk northern steppe of Ukraine
Keywords: продуктивність соснових деревостанів; productivity of pine stands; таксаційні показники; taxonomic indicators