Водні ресурси та якість води Дніпропетровської області - Чехун, О. В.; Chekhun, O. V.; Кухарук, П. В.; Kukharuk, P. V.; Доценко, Віктор Іванович; Dotsenko, Viktor; Запорожченко, Вікторія Юріївна; Zaporozhchenko, Viktoriia; Ткачук, Тетяна Іванівна; Tkachuk, Tetyana (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Найбільш економічно розвинених регіонів, де виробляється значна частина промислової продукції України, а отже, і однією з найбільших водоспоживачів води в Україні. В умовах антропогенних навантажень на навколишнє середовище забезпечення опти мального управління водними ресурсами на всіх рівнях водогосподарських структур є надзвичайно важливим в умовах нерівномірного їх розподілу по території, повсюдним забрудненням як поверхневих, так і підземних вод, надзвичайною деформацією природного водного потенціалу і водноземельного фонду в цілому. Naibilsh ekonomichno rozvynenykh rehioniv, de vyrobliaietsia znachna chastyna promyslovoi produktsii Ukrainy, a otzhe, i odniieiu z naibilshykh vodospozhyvachiv vody v Ukraini. V umovakh antropohennykh navantazhen na navkolyshnie seredovyshche zabezpechennia opty malnoho upravlinnia vodnymy resursamy na vsikh rivniakh vodohospodarskykh struktur ye nadzvychaino vazhlyvym v umovakh nerivnomirnoho yikh rozpodilu po terytorii, povsiudnym zabrudnenniam yak poverkhnevykh, tak i pidzemnykh vod, nadzvychainoiu deformatsiieiu pryrodnoho vodnoho potentsialu i vodnozemelnoho fondu v tsilomu.
Vodni resursy ta yakist vody Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: водокористування; vodokorystuvannia; водні ресурси; vodni resursy; якість води; yakist vody; екологічний стан водних об’єктів; ekolohichnyi stan vodnykh obiektiv