Технологічні особливості вирощування молодняку свиней у фермерському господарстві «Юран» Самарівського району Дніпропетровської області - Сохач, Альона Євгеніївна; Sokhach, Alona Yevheniivna (Дніпровський ДАЕУ, 2025)
Виконана робота має 47 сторінок тексту, 8 таблиць та 3 рисунки. Кількість проаналізованих джерел – 44. В роботі наведено технологічні особливості вирощування і відгодівлі поросят в господарстві «Юран», яке є звичайним товарним підприємством без власного цеху відтворення. Проаналізовано умови утримання, годівля, догляд за молодняком, а також показники їх інтенсивного росту залежно від генотипу. Крім того, наведено аналіз відгодівельних та забійних якостей молодняку та морфологічні відмінності їх туш. Тhe work consists of 48 pages of text, 12 tables and 4 figures. The number of analyzed sources is 35. The work presents the technological features of growing and fattening piglets at the «Yuran farm», which is an ordinary commodity enterprise without its own reproduction workshop. The conditions of keeping, feeding, care of young animals, as well as indicators of their intensive growth depending on the genotype, are analyzed. In addition, an analysis of the fattening and slaughter qualities of young animals and morphological differences of their carcasses is provided.
Tekhnolohichni osoblyvosti vyroshchuvannia molodniaku svynei u fermerskomu hospodarstvi «Iuran» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: склад туш; carcass composition; особливості вирощування; features of growing; поросята; piglets; жива маса; live weight; забійні якості; slaughter qualities