Стан та перспективи озеленення території закладів освіти м. Підгороднє - Філіпенко, Ірина Олегівна; Filipenko, Iryna Olehivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Тема озеленення територій освітніх закладів є актуальною з огляду на сучасні екологічні виклики, такі як зростання рівня забруднення повітря, зниження біорізноманіття та негативний вплив урбанізації на навколишнє середовище. Озеленення навчальних закладів не лише покращує екологічний стан міста, але й сприяє створенню здорового освітнього середовища, підвищує мотивацію до навчання та позитивно впливає на психоемоційний стан учнів. У контексті м. Підгороднє, аналіз сучасного стану озеленення територій шкіл і дитячих садків, а також розробка рекомендацій для його покращення є нагальною потребою. Tema ozelenennia terytorii osvitnikh zakladiv ye aktualnoiu z ohliadu na suchasni ekolohichni vyklyky, taki yak zrostannia rivnia zabrudnennia povitria, znyzhennia bioriznomanittia ta nehatyvnyi vplyv urbanizatsii na navkolyshnie seredovyshche. Ozelenennia navchalnykh zakladiv ne lyshe pokrashchuie ekolohichnyi stan mista, ale y spryiaie stvorenniu zdorovoho osvitnoho seredovyshcha, pidvyshchuie motyvatsiiu do navchannia ta pozytyvno vplyvaie na psykhoemotsiinyi stan uchniv. U konteksti m. Pidhorodnie, analiz suchasnoho stanu ozelenennia terytorii shkil i dytiachykh sadkiv, a takozh rozrobka rekomendatsii dlia yoho pokrashchennia ye nahalnoiu potreboiu.
Stan ta perspektyvy ozelenennia terytorii zakladiv osvity m. Pidhorodnie
Keywords: насадження освітніх закладі; nasadzhennia osvitnikh zakladi; життєвий стан деревостану; zhyttievyi stan derevostanu; вікова структура дерев; vikova struktura derev; екологічна функція дерев; ekolohichna funktsiia derev; декоративність насаджень; dekoratyvnist nasadzhen