Удосконалення елементів технології вирощування соняшника в умовах фермерського господарства «Ставки» Павлоградського району Дніпропетровської області - Федченко, Вадим Миколайович; Fedchenko, Vadym Mykolaiovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
Вперше в умовах фермерського господарства «Ставки» Павлоградського району Дніпропетровської області вивчено вплив традиційної технології та технології вирощування соняшнику без обробки ґрунту в залежності від застосування добрив на його ріст, розвиток, врожайність та агрофізичні властивості чорнозему звичайного, а також дана економічна оцінка вивчених агроприйомів. Vpershe v umovakh fermerskoho hospodarstva «Stavky» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti vyvcheno vplyv tradytsiinoi tekhnolohii ta tekhnolohii vyroshchuvannia soniashnyku bez obrobky gruntu v zalezhnosti vid zastosuvannia dobryv na yoho rist, rozvytok, vrozhainist ta ahrofizychni vlastyvosti chornozemu zvychainoho, a takozh dana ekonomichna otsinka vyvchenykh ahropryiomiv.
Udoskonalennia elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia soniashnyka v umovakh fermerskoho hospodarstva «Stavky» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: обробіток грунту; obrobito krunthu; насіння соняшника; nasinnia soniashnyka; врожайність; vrozhainist; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; рентабельність; rentabelnist