Соціально-економічний вплив пандемії на діяльність сільськогосподарських кооперативів - Самофал, Олена; Samofal, Olena (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Сільськогосподарські кооперативи часто складаються виключно з дрібних та сімейних ферм, що робить їх вразливими до будь-яких загроз, пов’язаних із здоров’ям людей та тварин. Крім загроз здоров’ю пандемія спричиняє реакцію від урядів та інших організацій, яка, як правило, пов’язана з обмеженням переміщення та іншими заборонами і змінами, що негативно впливають на діяльність кооперативів. Зменшується інтенсивність соціальних зв’язків виробників, які потрібно підтримувати для продовження ефективної діяльності сільськогосподарських кооперативів. Silskohospodarski kooperatyvy chasto skladaiutsia vykliuchno z dribnykh ta simeinykh ferm, shcho robyt yikh vrazlyvymy do bud-yakykh zahroz, poviazanykh iz zdoroviam liudei ta tvaryn. Krim zahroz zdoroviu pandemiia sprychyniaie reaktsiiu vid uriadiv ta inshykh orhanizatsii, yaka, yak pravylo, poviazana z obmezhenniam peremishchennia ta inshymy zaboronamy i zminamy, shcho nehatyvno vplyvaiut na diialnist kooperatyviv. Zmenshuietsia intensyvnist sotsialnykh zviazkiv vyrobnykiv, yaki potribno pidtrymuvaty dlia prodovzhennia efektyvnoi diialnosti silskohospodarskykh kooperatyviv.
Sotsialno-ekonomichnyi vplyv pandemii na diialnist silskohospodarskykh kooperatyviv
Keywords: сільськогосподарські кооперативи; silskohospodarski kooperatyvy; вплив пандемії; vplyv pandemii; діяльність; diialnist