Підвищення ефективності механізованого процесу у виробництві біопалива - Рудь, Тимофій Артурович; Rud, Tymofii Arturovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
В умовах зростаючого дефіциту традиційних енергоресурсів і підвищення цін на них, підприємства стикаються з необхідністю пошуку альтернативних джерел енергії. Одним із таких джерел є біопаливо, яке отримується з біомаси і може використовуватися для виробництва електроенергії, тепла або як паливо для транспортних засобів. Встановлення біопаливної установки на підприємстві може забезпечити низку економічних, екологічних та соціальних переваг. V umovakh zrostaiuchoho defitsytu tradytsiinykh enerhoresursiv i pidvyshchennia tsin na nykh, pidpryiemstva stykaiutsia z neobkhidnistiu poshuku alternatyvnykh dzherel enerhii. Odnym iz takykh dzherel ye biopalyvo, yake otrymuietsia z biomasy i mozhe vykorystovuvatysia dlia vyrobnytstva elektroenerhii, tepla abo yak palyvo dlia transportnykh zasobiv. Vstanovlennia biopalyvnoi ustanovky na pidpryiemstvi mozhe zabezpechyty nyzku ekonomichnykh, ekolohichnykh ta sotsialnykh perevah.
Pidvyshchennia efektyvnosti mekhanizovanoho protsesu u vyrobnytstvi biopalyva
Pidvyshchennia efektyvnosti mekhanizovanoho protsesu u vyrobnytstvi biopalyva
Keywords: виробництво біопалива; vyrobnytstvo biopalyva; біогазові установки; biohazovi ustanovky; охорона праці; okhorona pratsi; пожежна безпека; pozhezhna bezpeka