Застосування інформаційних технологій при логістичному підході до процесу екологічних перевезень вантажів аграрного призначення - Келюх, Олексій Олександрович; Keliukh, Olexiy; Кравець, Микола Олександрович; Kravets, Mykola (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2018)
Робота присвячена розробці інформаційно-логістичного підходу при оптимізації аграрних перевезень щодо підвищення економічних показників аграрно-промислового комплексу Для вирішення задач такого класу в роботі запропоновано застосувати системний підхід, методи систематизації, групування та узагальнення відповідних показників. Для вирішення запропонованих питань в роботі здійснено оптимізаційний підхід із застосуванням багатопрофільної кооперації взаємодії аграрних комплексів та транспортних можливостей регіону при постановці практичного завдання конкретній кооперації на принципі самоврядування при використанні засобів механізованого устаткування та конкретно логістичного управління засобами перевезень. У даній роботі вирішено ряд питань застосування IT. Більшість питань екологічних перевезень можливо провести за допомогою впровадження логістичноготранспортного ланцюга при впровадженні можливостей загальнотранспортного коридору з поєднанням резерву народно-господарчих можливостей регіону. Запропоновано використання новітніх інформаційних технологій для прогресивного налагодження системи транспорт – виробник аграрної продукції при додержанні питань екології, та її ґрунтовного поєднання з економікою країни в цілому. Використання наведеного методичного підходу дозволить місцевим органам виконавчої влади приймати наукові, екологічні та як витік – економічно-обґрунтовані 2 рішення щодо розвитку транспорту районів та їх доцільної інформатизації та роботизації – на перспективу. The article is devoted to the use of information technologies in transporting logistic during optimization of agrarian transportations for the increase of joint economic indicators of agrarian and industrial complexes. For the decision of the offered questions co-operative approach which at raising of task of separate co-operation of based on principle of selfgovernment is carried out in work, at the use of the special instruments of mechanization, and concrete – can decide facilities of transportation and technological equipment the set problems, leaning on possibility of neighboring enterprises, using their production and economic resource. The method of introduction of chain lets of the transported loads of the agrarian setting is offered in this work, possibilities of transporting corridor in combination with folk-economic possibilities of region during connecting of analytical method of transporting logistic are incorporated. The use of the newest information technologies for the progressive adjusting of the system is offered transport is producer of agrarian products at the observance of requirements of ecology, and its sound combination with the economy of country on the whole. The use of the resulted methodological approach will allow to the local organs of executive power to adopt scientific, ecological and as a result are the economic grounded decisions on development of communication of transport with the enterprises of agrarian sphere of separate regions and their expedient informatization and robotics now and on a prospect.
The use of information technology in the logistic approach to the process of environmental transportation of agrarian purposes
Keywords: транспорт аграрного призначення; types of transport of the agrarian setting; транспортно-логістичні системи; transport and logistics systems; економічна доцільність; economic feasibility; особливості вантажу; peculiarities of cargo; екологічні перевезення; environmental transportations; інформаційні технології; information technologies; комплекс роботизації; robotizing complex