Урожай і якість зерна пшениці озимої при використанні мікродобрив в північному Степу України - Чабан, В. І.; Chaban, V.; Крамарьов, Сергій Михайлович; Kramarev, Sergey; Подобед, О. Ю.; Podobed, O. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2012)
Встановлено, що використання мікроелементів на неудобреному фоні забезпечує приріст урожаю по чорному пару на 5–7 %, а зайнятому – 10–16 %. За рахунок їх поєднання з підживленнями рослин азотом урожай зерна підвищувався на 10–12 та 16–21 % відповідно. На фоні основного внесення добрив їх дія послаблювалася. Поліпшувалась якість зерна. Вміст мікроелементів і важких металів відповідав санітарно-гігієнічним вимогам. It is established, that micronutrients on background without fertilizers a background provide an increase of a crop on black a pair 5–7 %, on occupied – 10–16 %. Their use with nitrogen at top dressing plants raised a grain yield on 10–12 and 16–21 %. On a background of the basic application of fertilizers action of micronutrients was lower. Quality of a grain improved. The contents of heavy metals corresponded to sanitary-and-hygienic requirements.
Crop and quality of a grain of a winter wheat at use of micro fertilizers in northern Steppe of Ukraine
Keywords: зерно озимої пшениці; winter wheat grain; використання мікроелементів; use of microelements; приріст урожаю; yield increase; якість зерна; grain quality