Вплив обліково-аналітичного забезпечення на процедуру формування та відображення адміністративних витрат - Одношевна, Ольга Олександрівна; Odnoshevna, Olga; Якименко, Вікторія Сергіївна; Yakimenko, Viktoriya (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Адміністративні витрати кожного підприємства є невід’ємною складоваю поточних витрат. Зокрема адміністративні витрати – це загальногосподарські витрати, спрямовані на управління підприємством i його обслуговування. Згідно нормативно-правового забезпечення, адміністративні витрати включають: загальні корпоративні витрати, (організаційні, нa проведення річних зборів, представницькі тощо); витрати на службові відрядження; витрати на утримання основних засобів; винагороди за професійні послуги (наприклад: аудиторські, юридичні, з оцінки майна тощо); витрати на зв'язок (наприклад: поштові, телеграфні, телефонні, факс ...); амортизація нематеріальних активів загальногосподарського використання; витрати на врегулювання спорів y судових органах, тощо Administrative costs are an integral part of every enterprise current costs. In particular, administrative expenses are general economic expenses expenses aimed at managing the enterprise and its maintenance. According to regulatory and legal support, administrative costs include: general corporate expenses, (organizational, for conducting annual meetings, representative meetings, etc.); expenses for business trips; costs for maintenance of fixed assets; fees for professional services (for example: auditing, legal, property valuation, etc.); communication costs (for example: postal, telegraphic, telephone, fax ...).
The influence of accounting and analytical support on the procedure of formation and display of administrative costs
Keywords: адміністративні витрати; Administrative costs; облік; accounting; аналітичне забезпечення; analytical support; оптимізація; optimization