Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів роторного змішувача комбікормів періодичної дії - Кочережко, Назар Васильович; Kocherezhko, Nazar Vasylovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
В першому розділі розглянуто технологію приготування комбікормів, проведено аналіз технічного забезпечення процесів змішування компонентів комбікормів. В другому розділі проведено чисельне моделювання технологічного процесу змішування. Тема третього розділу фокусується на програмі та методології проведення експериментальних досліджень. В четвертому розділі приведені результати дослідження динаміки однорідності суміші. Наведено розрахунок енерговитрат змішувача. Представлено порівняння результатів експериментальних і теоретичних досліджень. Розділ, присвячений питанням охорони праці, розглядає можливості вдосконалення організаційних та технічних аспектів забезпечення безпеки праці під час роботи на розробленій машині. В розділі 6 приведена техніко-економічна оцінка та показана економічна доцільність прийнятих рішень. V pershomu rozdili rozghlianuto tekhnolohiiu pryhotuvannia kombikormiv, provedeno analiz tekhnichnoho zabezpechennia protsesiv zmishuvannia komponentiv kombikormiv. V druhomu rozdili provedeno chyselne modeliuvannia tekhnolohichnoho protsesu zmishuvannia. Tema tretoho rozdilu fokusuietsia na prohrami ta metodolohii provedennia eksperymentalnykh doslidzhen. V chetvertomu rozdili pryvedeni rezultaty doslidzhennia dynamiky odnoridnosti sumishi. Navedeno rozrakhunok enerhovytrat zmishuvacha. Predstavleno porivniannia rezultativ eksperymentalnykh i teoretychnykh doslidzhen. Rozdil, prysviachenyi pytanniam okhorony pratsi, rozghliadaie mozhlyvosti vdoskonalennia orhanizatsiinykh ta tekhnichnykh aspektiv zabezpechennia bezpeky pratsi pid chas roboty na rozroblenii mashyni. V rozdili 6 pryvedena tekhniko-ekonomichna otsinka ta pokazana ekonomichna dotsilnist pryiniatykh rishen.
Obgruntuvannia konstruktyvno-tekhnolohichnykh parametriv rotornoho zmishuvacha kombikormiv periodychnoi dii
Keywords: ефективність; efektyvnist; комбікорм; kombikorm; змішувач; zmishuvach; моделювання; modeliuvannia; параметри; parametry; нахил лопаті; nakhyl lopati; частота обертання; chastota obertannia; якість змішування; yakist zmishuvannia; енерговитрати; enerhovytraty