Удосконалення управління публічними закупівлями в Україні - Дубова, Олена Олександрівна; Dubova, Olena (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження – механізми публічного управління публічними закупівлями. Предмет дослідження – шляхи удосконалення процесів здійснення публічних закупівель. Метою роботи є розробка пропозицій щодо подолання наявних та потенційних проблем у сфері публічних закупівель, зокрема в умовах воєнного стану. Методика дослідження. Компаративний, історично-ретроспективний методи застосовано в процесі дослідження чинних нормативно-правових актів, аналіз наукових публікацій, періодичних видань, матеріалів аудиторських перевірок, інтернет ресурсів та власні спостереження. Системний підхід покладено в основу обгрунтування заходів щодо вдосконалення системи публічних закупівель в Україні. Obiekt doslidzhennia – mekhanizmy publichnoho upravlinnia publichnymy zakupivliamy. Predmet doslidzhennia – shliakhy udoskonalennia protsesiv zdiisnennia publichnykh zakupivel. Metoiu roboty ye rozrobka propozytsii shchodo podolannia naiavnykh ta potentsiinykh problem u sferi publichnykh zakupivel, zokrema v umovakh voiennoho stanu. Metodyka doslidzhennia. Komparatyvnyi, istorychno-retrospektyvnyi metody zastosovano v protsesi doslidzhennia chynnykh normatyvno-pravovykh aktiv, analiz naukovykh publikatsii, periodychnykh vydan, materialiv audytorskykh perevirok, internet resursiv ta vlasni sposterezhennia. Systemnyi pidkhid pokladeno v osnovu obhruntuvannia zakhodiv shchodo vdoskonalennia systemy publichnykh zakupivel v Ukraini.
Udoskonalennia upravlinnia publichnymy zakupivliamy v Ukraini
Keywords: механізми публічного управління; public administration mechanisms; публічні закупівлі; public procurement; бюджетні кошти; budget funds; корупційні ризики; corruption risks; воєнний стан; martial state