Визначення гострої токсичності гумінових препаратів на культурі інфузорій - Чумак, Владислав Олександрович; Chumak, Vladislav; Chumak, V.; Chumak, V. O.; Chumak, V. A.; Крива, Олеся Анатоліївна; Kryva, Olesia; Kryva, O. A.; Kryva, L. A.; Kriva, O. A.; Kriva, L. A.; Kryvaya, A.; et al. (Поліський нац. ун-т, 2022)
Пробіт-аналіз дозволяє більш точно прогнозувати результати біотестування під час доклінічного аналізу ветпрепаратів. Використання кормових добавок із гуміновими речовинами є безпечним для мікрофлори та мікрофауни травного каналу тварин при змішуванні з питною водою або основним раціоном у концентрації понад 1:1000 за ДР. Антимікробний ефект місцевого застосування препаратів із гуміновими речовинами досягається при вмісті понад 1 % від їх наявності у суміші. Probit-analiz dozvoliaie bilsh tochno prohnozuvaty rezultaty biotestuvannia pid chas doklinichnoho analizu vetpreparativ. Vykorystannia kormovykh dobavok iz huminovymy rechovynamy ye bezpechnym dlia mikroflory ta mikrofauny travnoho kanalu tvaryn pry zmishuvanni z pytnoiu vodoiu abo osnovnym ratsionom u kontsentratsii ponad 1:1000 za DR. Antymikrobnyi efekt mistsevoho zastosuvannia preparative iz huminovymy rechovynamy dosiahaietsia pry vmisti ponad 1 % vid yikh naiavnosti u sumishi.
Vyznachennia hostroi toksychnosti huminovykh preparativ na kulturi infuzorii
Чумак Владислав Олександрович https://orcid.org/0000-0002-0140-3982 Крива Олеся Анатоліївна http://orcid.org/0000-0002-8825-2207
Keywords: біотестування; biotestuvannia; гумінові препарати; huminovi preparaty; токсичність; toksychnist