Стан залізобетонних конструкцій магістрального каналу Кільченської зрошувальної системи - Волкова, Вікторія Євгенівна; Volkova, Viktorija Yevgenivna; Мороз, Ліна Вікторівна; Moroz, Lina Viktorivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Серед актуальних проблем Дніпропетровської області в 2020 році, що потребують наукового вирішення було висвітлено проблему підтоплення окремих територій міста Підгородне з магістрального каналу МК1 Кільченської зрошувальної системи. Авторами наведені результати візуального обстеження зрошувальної системи. Були виявленні недопустимі дефекти, пошкодження та деформації конструкцій. Наголошується на необхідність своєчасного виконання ремонту, відновлення чи підсилення, а також обмеження експлуатації. Among the current problems of the Dnipropetrovsk region in 2020, which need a scientific solution, the problem of flooding of certain areas of the city of Pidhorodne from the main canal MK1 of the Kilchen irrigation system was highlighted. The authors present the results of a visual inspection of the irrigation system. Unacceptable defects, damages and deformations of structures were revealed. Emphasis is placed on the need for timely repairs, restoration or reinforcement, as well as restrictions on operation.
Technical condition of reinforced concrete structures of the main canal of the Kilchen irrigation system
Keywords: експлуатаційна надійність; operational reliability; залізобетонні конструкції; reinforced concrete structures; технічний стан; technical condition; фільтраційні втрати; filtration losses