Організація державної служби в Україні та основні складові адміністративної культури - Черновол, Ольга; Chernovol, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Соціальним призначенням державної служби є створення умов для ефективної діяльності державних органів, орієнтування на оптимальне поєднання особистих, групових і державних інтересів, висловлювання і захист інтересів населення. Завданням цієї служби є забезпечення повсякденного каналу зв’язку держави та народу, та їх взаємодії. Sotsialnym pryznachenniam derzhavnoi sluzhby ye stvorennia umov dlia efektyvnoi diialnosti derzhavnykh orhaniv, oriientuvannia na optymalne poiednannia osobystykh, hrupovykh i derzhavnykh interesiv, vyslovliuvannia i zakhyst interesiv naselennia. Zavdanniam tsiiei sluzhby ye zabezpechennia povsiakdennoho kanalu zviazku derzhavy ta narodu, ta yikh vzaiemodii.
Orhanizatsiia derzhavnoi sluzhby v Ukraini ta osnovni skladovi administratyvnoi kultury
Keywords: інститут державної служби; instytut derzhavnoi sluzhby; верховенство права; verkhovenstvo prava; законність; zakonnist; професіоналізм; profesionalizm