Визначення капсульного антигену Pasteurella multocida у біопробі на лабораторних тваринах - Зажарський, Володимир Володимирович; Zazharskiy, Vladymyr; Zazharskiy, Volodymyr; Zazharskyi, Vladymyr; Zazharskyi, Volodymyr; Zazharskiy, V.; Zazharskyi, V.; Zazharskiy, Volodymyr V.; Zazharskiy, V. V.; Zazharskyi, V. V.; Zazharsky, V. V.; Сосницький, Олександр Іванович; et al. (Поліський нац. ун-т, 2022)
Бульйонна культура P. multocida за інфікування в дозі 0,5 см3 білих мишей, кроликів і 204 курчат викликає дозонезалежний інфекційний процес з септичним патогенезом і летальним кінцем. P. multocida серовар А за несерологічної ідентифікації по капсульному антигену в біопробах лабораторних тваринах за методикою «ННЦ» ІЕКВМ відповідає P. Multocidasubs, gallicida за визначником Берджи. Bulionna kultura P. multocida za infikuvannia v dozi 0,5 sm3 bilykh myshei, krolykiv i 204 kurchat vyklykaie dozonezalezhnyi infektsiinyi protses z septychnym patohenezom i letalnym kintsem. P. multocida serovar A za neserolohichnoi identyfikatsii po kapsulnomu antyhenu v bioprobakh laboratornykh tvarynakh za metodykoiu «NNTs» IEKVM vidpovidaie P. Multocidasubs, gallicida za vyznachnykom Berdzhy.
Vyznachennia kapsulnoho antyhenu Pasteurella multocida u bioprobi na laboratornykh tvarynakh
Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494 Сосницький Олександр Іванович https://orcid.org/0000-0002-2853-9732 Козак Наталія Ігорівна https://orcid.org/0000-0001-6672-4085
Keywords: Pasteurella multocida; Pasteurella multocida; біопроби; bioproby; антигени; antyheny