Удосконалення технічного сервісу рукавів високого тиску гідросистем - Богомаз, Владислав Сергійович; Bohomaz, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Робота включає в себе шість розділів. В першому розділі проведено аналіз надійності гідравлічних рукавів високого тиску, розглянуті способи їх ремонту, досліджено вплив способів ремонту на наробіток рукавів високого тиску і висунуто задачі досліджень.В другому розділі проведені теоретичні дослідження впливу конструктивних елементів рукавів і деталей приєднувальної арматури на міцність і герметичність їх з'єднання. Розглянуто передумови дослідження впливу технології ремонту на наробіток шлангів. В третьому розділі розглядаються методика дослідження впливу різних параметрів нагерметичність і міцність з'єднання рукавів з розбірною та не розбірною приєднувальною арматурами. Розроблено експериментальну установку та методику контролю герметичності гідравлічних рукавів.В четвертому розділі представлені результати досліджень впливу конструктивних елементів рукава і деталей розбірної приєднувальної арматур на міцність і герметичність їх з'єднання. Запропонована методика розрахунків ремонтних розмірів деталей приєднувальної арматури В п’ятому розділі розглянуто питання з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. В шостому розділі представлені техніко-економічні розрахунки з ефективності реалізації запропонованих заходів. Robota vkliuchaie v sebe shist rozdiliv. V pershomu rozdili provedeno analiz nadiinosti hidravlichnykh rukaviv vysokoho tysku, rozghlianuti sposoby yikh remontu, doslidzheno vplyv sposobiv remontu na narobitok rukaviv vysokoho tysku i vysunuto zadachi doslidzhen.V druhomu rozdili provedeni teoretychni doslidzhennia vplyvu konstruktyvnykh elementiv rukaviv i detalei pryiednuvalnoi armatury na mitsnist i hermetychnist yikh ziednannia. Rozghlianuto peredumovy doslidzhennia vplyvu tekhnolohii remontu na narobitok shlanhiv. V tretomu rozdili rozghliadaiutsia metodyka doslidzhennia vplyvu riznykh parametriv nahermetychnist i mitsnist ziednannia rukaviv z rozbirnoiu ta ne rozbirnoiu pryiednuvalnoiu armaturamy. Rozrobleno eksperymentalnu ustanovku ta metodyku kontroliu hermetychnosti hidravlichnykh rukaviv.V chetvertomu rozdili predstavleni rezultaty doslidzhen vplyvu konstruktyvnykh elementiv rukava i detalei rozbirnoi pryiednuvalnoi armatur na mitsnist i hermetychnist yikh ziednannia. Zaproponovana metodyka rozrakhunkiv remontnykh rozmiriv detalei pryiednuvalnoi armatury V piatomu rozdili rozghlianuto pytannia z okhorony pratsi ta bezpeky v nadzvychainykh sytuatsiiakh. V shostomu rozdili predstavleni tekhniko-ekonomichni rozrakhunky z efektyvnosti realizatsii zaproponovanykh zakhodiv.
Udoskonalennia tekhnichnoho servisu rukaviv vysokoho tysku hidrosystem
Keywords: гідравлічний рукав; hidravlichnyi rukav; гідравлічна система; hidravlichna systema; з’єднувальна арматура; ziednuvalna armatura; опресування; opresuvannia; ремонтний розмір; remontnyi rozmir; герметичність; hermetychnist; надійність; nadiinist; ресурс; resurs